fbpx

Открит Басейн

Всеки един от басейните на комплекс „Мантар” притежава лечебните свойства на минералната вода от района на Марикостиново.Олимпийски басейн с дължина от 50 метра предразполага практикуването на различни водни спортове. Един лежерен слънчев ден край басейна може да бъде, както релаксиращ така и достатъчно активен. Имате на разположение съоръжение за различни стилове плуване, водна топка, синхронно плуване. На разположение е също и развлекателен басейн с вградено 12 местно джакузи,водна пързалка и лежанки гарантиращи забавление и отдих за всеки гост. 

Ресторант

Интериорът на ресторанта съчетава аристократична атмосфера и модерен дух. Престоят тук обещава неповторима наслада от изтънчени вкусове и удовлетворение от професионално обслужване.
Може да изберете между традиционни, тематични и био менюта, приготвени винаги с най-свежите продукти за сезона и в най-здравословните им комбинации. За всичко това ще се погрижи екипът от национално признати и доказани експерти в световната кулинария. Удоволствието от храненето не е свързано само с храната и напитките, а е истинско емоционално преживяване! Затова всеки път приготвяме нещо различно и интересно за всеки гост, с което да го накараме да се почувства специален.

Лоби Бар

Лоби барът е разположен във фоайето край самия вход и Ви приветства с уютна и спокойна атмосфера. Стилният интериор, съчетаващ класически лукс и модерна изисканост , предразполага към дълги и приятни разговори или релаксация в уютна обстановка. Изискан кът за първа среща, бързи лични и делови контакти или почивка, отворен към прекрасна градина, която ще направи летния ден още по-приятен. Барът предлага голямо разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки, меню с леки закуски и изтънчени десерти, на които може да се насладите в компанията на подрбана книга от нашата Библиотека.
С гостоприемство и желание, екипът ни е отдаден да създаде незабравим спомен за престоя Ви тук. 

Спа Център

Нашият СПА център е изграден и оборудван по най-високи стандарти. Впечатлява гостите с неповторим дизайн и идейно проектиран интериор в различните зони, представящ многообразие от материали, тенденции и акценти. Тук ще имате възможността да се отдадете на заслужена почивка и активно лечение, за което допринасят и лечебните свойства на минералната вода и кал в региона. Предлагаме богат набор от релаксиращи терапии, козметични процедури и лечебни масажи за гостите, избрали да съчетаят приятната почивка с грижа за здравето! За любителите на активна почивка – Спа центърът разполага с Фитнес зала и с Минерален Термален басейн, където да осъществите своите ежедневни тренировки.

Кални Бани

Село Марикостиново е известен балнеоложки център.Северозападно от селото се намират лековитите горещи минерални извори.Покрай изворите са се образували
кални бани, в които се лекуват дископатия и множество други костни заболявания. Минералната вода от различните водоизточници в с. Марикостиново има близък състав и характер, който се запазва постоянен.
Едно от предимствата на калонаходището се определя от естествено бликащата минерална вода, която разрежда калта и създава условия за непрекъснато движение на слоевете.Тя почиства, подхранва, стяга и регенерира кожата – факт, който съвсем не е без значение за всички, които обичат да полагат грижа за себе си.

Конферентна зала

Спа хотел „Мантар” разполага с конферентна зала с капацитет 100 седящи места, оборудвана с мултимедийна техника. Условията й са подходящи за провеждане на конференции, семинари, презентации, работни срещи и други делови и културни мероприятия.
Екипът ни ще Ви предложи професионално организиран кетъринг и идеи за всяка стъпка от Вашия организационен план.
Залата предлага следното техническо оборудване -Проекционен екран – Мултимедия – Лаптоп – Телевизор – Интернет – Безжична микрофонна система – Озвучаване – АС – Кафе паузи и кетъринг по желание на клиента

Парна Баня

Парната баня е идеален начин за прочистване на тялото от вредните вещества чрез струя нагрята пара под налягане, има и противовъзпалително, хидратиращо и болкоуспокояващо действие. Облекчава мускулни болки, подобрява дихателни проблеми. Има благоприятен ефект за лечението на астматични заболявания. Също така ускорява метаболизма и процесите на детоксикация. Използването на шокови студени душове е желателна процедура след ползване на парна баня или сауна.Парната баня излъчва топлина около 45°С при влажност на въздуха, близка до 100%, което от своя страна създава идеални условия за регенерация.

Стая за Релакс

СПА център „Мантар” разполага с приятна стая за релакс, където може да се насладите на почивка между другите процедури и Ви предоставя място за уединиение.

Сауна

Сауна Сауната е възможност да се подобри издръжливостта на организма, да се повишат съпротивителните му сили спрямо различни неблагоприятни влияния, да се постигне по-бързо възстановяване след физическа и психическа преумора.При правилно ползване, сауната е изключително полезна за човешкия организъм. Препоръчително е да се направят три сеанса по около петнадесет минути, ако ползвате сауната за първи път, достатъчни са и десет минути. Дългият престой в сауната може да представлява сериозна опасност за Вашето здраве. Повишаването на телесната температура може да доведе до топлинно изтощение, сърцебиене, световъртеж, топлинен удар и дехидратация. След всяко излизане от сауната е необходимо тялото да се охлади, като си вземете студен душ, влезете в студен басейн или да влезете в студено помещение ( ледена стая). През зимата може просто да излезете навън. Препоръчително е да се направят 3 сеанса на загряване в сауната и последващо охлаждане