fbpx

Условия за Настаняване

Общи Условия на хотел”Мантар”

Условия за настаняване:
За да направите резервация са необходими някои Ваши лични данни – име, адрес, телефонен номер. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за Защита на Личните Данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за Туризма. Тази информация ще бъде използвана Само и Единствено във връзка с Вашата Резервация и няма да бъде предоставяна за други цели.

Гостите се настаняват след 14:00 часа. Освобождаването на стаите се извършва до 12:00 часа.
Ранното настаняване или късното напускане на стаите се извършва в зависимост от заетостта на хотела и се заплаща допълнително. Моля, обръщайте се към рецепция при необходимост.

Настаняването в хотела става посредством представяне на лични документи, удостоверяващи идентичността на Потребителя, направил резервацията, както и туристически ваучер (ако случаят е такъв).

Домашни любимци не се допускат на територията на хотела.

Условия за анулация
ОТКАЗ ОТ РЕЗЕРВАЦИЯ
В случай, че е необходимо да откажете своя резервация, анулацията трябва задължително да бъде в писмен вид.
Ако откажете резервация в срок до 7 дни преди деня на пристигане, Вашата сума се възстановява напълно (ако сте използвали банков трансфер).
Анулация в последния момент се счита такава, извършена до 24 часа преди 12:00 часа в деня на пристигане.
Анулация на резервация за официални празници се приема до 14 дни преди деня на пристигане.

Хотел “Мантар” си запазва правото да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други независещи от хотелиера причини. В тези случаи хотелиерът:
-Предлага настаняване в съседен хотел със същите или подобни условия на същите цени.
– Предлага на клиента настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
– Възстановява платените от клиента суми в 30 – дневен срок от датата на получаване на писмено искане за това от туриста, като не дължи неустойка на същия.

Промяна на резервацията:
Ако желаете да промените някои от детайлите на Вашата резервация след като сте получили потвърждение, ние ще направим всичко възможно да осъществим желаниете промени, в случай, че това е възможно.

Условия за плащане:
Хотел “Мантар” не изисква предварителен депозит за телефонни резервации, освен за групови такива.
Хотел “Мантар” не носи отговорност за условията на посреднически туроператорски фирми.
Плащането се извършва при напускане на стаята. Може да бъде осъществено в брой, по банков път или чрез Maestro/Борика, Master Card, Visa, Visa Electron, V-Pay, Diners Club, Discover карта на място.

За банкови преводи:

БанкаПърва инвестиционна банка

КлонКлон Петрич

IBAN: BG08FINV91501015897666

BIC: FINVBGSS

Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва да се заплатят отделно по време на престоя Ви.

1 Права и задължения на страните:
1.1 хотел”Мантар” поема задължението да предостави на клиента в пълен размер заплатените от него услуги.
1.2 хотел”Мантар” се задължава да не променя цената на заплатените от клиента услуги, освен в изключителни случаи, когато това е икономически обосновано.
1.3. хотел”Мантар” не носи отговорност за вреди, причинени от действия на трети лица.
1.4. Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги, трябва да бъдат предявени от клиента на място в хотела с цел отстраняване на слабостите. Предявяването става в писмена форма. В случай, че изискванията не бъдат удовлетворени, клиентът трябва да изиска от отговорно лице съставяне на протокол. В срок от 3 работни дни след съставянето му клиентът ще получи официалното становище по проблема от Управителя на хотела.

Отговорност на клиента
Когато клиент прави резервация, встъпва в договорни отношения с “Хотел Мантар” и приема общите условия на “Хотел Мантар”.

Клиентите, ползващи услугите на “Хотел Мантар”, следва да бъдат пълнолетни според българското законодателство /навършили 18г./
1.5. Суми за заявени, но неизползвани изцяло или частично услуги по вина на клиента, не се възстановяват.
1.6.Всички цени, обявени в сайта на хотел”Мантар”, както и в e-mail съобщенията, изпратени до Потребителя, са на помещение на ден и включват всички данъци и такси, с изключение на местните данъци в размер на 1.00 лв. на човек/ден. Като в някои случаи е възможно да са обвързани с други предложения, промоции и условия.
1.7.Цените за настаняване са за стая. Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва де се заплатят отделно в хотела.
1.8.Хотелът не носи отговорност за откраднати вещи от стаите, ресторанта или басейна, както и за щети, причинени от трети лица.
1.9. Също така клиентът поема отговорността да спазва общоприетите норми на добро поведение по време на престоя си в хотела. Всички разходи за причинени материални щети към хотела се дължат от клиента.
1.10 Клиентите са длъжни да не оставят децата си без надзор в територията на хотел”Мантар”. Хотел”Мантар” не носи отговорност за лица под 18 год., оставени без надзор.
1.11 Хотел”Мантар” си запазва правото да променя информацията в тази страница и общите условия по всяко време. Въпреки, че се полагат всички усилия за предоставяне на вярна и точна информация, това не винаги може да бъде гарантирано!
1.12 По всички спорове и правни въпроси, неуредени с настоящите Общи условия и възникнали във връзка с използването на сайта /hotelmantar.com/, задължителни са разпоредбите на законите и съдебната система на Република България.

Настаняване на деца и допълнителни легла:

Безплатно: Едно дете под 6 години остава безплатно при използване на съществуващите легла в двойна стандартна стая.

Безплатно: Едно дете от 0 до 5,99 години остава безплатно на допълнително легло/кошара.

Деца от 6 до 11,99 години се таксуват 40% от цената на легло при допълнително настаняване.

Допълнително настаняване на възрастни (над 12 години) се таксува 70% от цената на легло.

Максималният брой допълнителни настанявания за стая е един възрастен или две деца.

Настаняване на допълнително легло се извършва само в  Двойна лукс стая, Апартамент и Апартамент лукс.

Бебешко креватче се поставя при заявка, която трябва да бъде потвърдена от хотела.

Непушачи и пушачи:

За доброто състояние и здраве на всички наши гости, ние Ви молим да се пуши само на откритите площи на Ресторант Мантар и Лоби бар. Всички останали части на хотела са зони за непушачи. Всички стаи и апартаменти са определени като зони за непушачи. Пушенето в някои от нашите стаи, във връзка с гореспонатите регламенти може да доведе до налагане на такса за почистване в размер на 50.00 лева. Ако решите да пушите на балкона на някои от нашите стаи, моля уверете се, че балконската врата е затворена.

Местни данъци:

1.00 лв на човек/ден. Деца до 16 години са безплатни.

Интернет:

Wi-Fi безплатно.

Паркинг:

Безплатен паркинг за нашите гости по време на престоя им.

Информация за останалите безплатни услуги можете да намерите на нашият уеб сайт.